Tijdens een Verkeersweek komt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) naar jouw school om te werken rond verkeers- en mobiliteitseducatie.
Kom de abdijsite al spelend verkennen.
Leerlingen krijgen informatie over alcohol, de risico’s, de effecten en de wetgeving. Met interactieve oefeningen staan ze stil bij factoren die beschermen, sociale vaardigheden en normen.
Je fiets merken biedt geen garantie tegen diefstal, maar vergroot wel de kans om een gestolen fiets op te sporen en terug te bezorgen aan de eigenaar. Merken is gratis en kan op school.
Tijdens deze workshop krijgen jongeren de kans om hun eigen mening te vormen over wat er in de media verschijnt.
Onder begeleiding van een kunstenaar gaan de leerlingen na wat het probleem is. Daarna bedenken ze een creatieve oplossing en werken ze die tijdens de pauzes op school verder uit.
Bezoek de bijenstand met 14 bijenvolkeren, een doorkijkkast, oude korven, nestkastjes voor solitaire bijen, een kruidentuin en paviljoentje met een kleine tentoonstelling.
Leerlingen moeten uitzoeken welke foto’s bij hetzelfde graf of gedenkteken horen.
Kirikou zamelt kinderspullen in voor gezinnen die het nodig hebben. Leerlingen kunnen een halve of hele dag meedraaien in het depot.
Bewegingsparcours in het centrum van de stad.
Hoe werkt een gemeenteraad? Ervaar het zelf door een zitting van de Leuvense gemeenteraad bij te wonen.
Zelf experimenteren en al doende vraagstukken oplossen tijdens creatieve workshops.
Tijdens deze infosessie krijgen jongeren info over cyberpesten en haatspraak, tips om er mee om te gaan en info over hulpverlening.
Nodig een 'Responsible Young Driver' uit op je secundaire school. De workshops zijn aangepast aan de leefwereld van de jongeren. Alle workshops zijn volzet.
Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven