Spel 'Misdaad op scoutskamp'

Zin in een spannend misdaadspel? Ga met je klas naar het Scouts en Gidsen Museum voor een interactief bezoek. Spelenderwijs leer je knopen leggen, oefen je oriëntatievaardigheden, kaart lezen, morsecode ontcijferen en nog veel meer.

  • Voor wie: 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs
  • Wanneer: Op aanvraag, in september-oktober en mei-juni.
  • Waar: Scouts en Gidsenmuseum, Sint-Geertruiabdij 5, 3000 Leuven (Bekijk op Google Maps)
  • Duur: 2 lesuren
  • Prijs: € 1 per leerling
  • Groep: 1 klas per spel, 2 begeleiders per klas voorzien
  • Inschrijven: Mail naar info@scoutsmuseum.be

Spelverloop

Aan de grote maquette van het scoutskamp start het verhaal. Het lijkt een normaal kampeerterrein, maar al snel blijkt dat één van de scoutsleiders een indringers is. Zoek in groepjes uit wie niet thuishoort op het scoutskamp.

In de opdrachten testen jullie niet alleen jullie eigen scoutsvaardigheden. Elke post in het museum levert ook tips op, die jullie naar de oplossing kunnen brengen. Zoek het spoor via tochttechnieken, leg knopen, zoek met het kompas en verdien extra tips als jullie slagen in de moeilijkste uitdagingen. Welk groepje kan de indringer ontmaskeren?

Met dit spel test je je eigen vaardigheden en ontdek je het museum op een interactieve manier. Wie werkt het best samen en wint het spel? Spanning en plezier verzekerd!

Differentiatie

Je kan het spel in een moeilijkere of eenvoudigere variant spelen en per opdracht (per groepje) kiezen uit één van drie moeilijkheidsgraden.

Hoe aanvragen?

Mail minstens 1 maand vooraf naar info@scoutsmuseum.be

Misdaad op Scoutskamp! is een spel van het Scouts en Gidsen Museum in samenwerking met Erfgoedcel Leuven en De Aanstokerij.

Heb je een vraag?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 22 89

Mail ons

erfgoedcel@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.