Tijdens een Verkeersweek komt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) naar jouw school om te werken rond verkeers- en mobiliteitseducatie.
Leerlingen gaan aan de slag met oud textiel. Ze herwerken oude kledij tot nieuwe, hippe stukken of herstellen hun eigen kledij.
De expo zet de diversiteit van onze stad in de kijker.
'Ik kom van ver' doorbreekt de negatieve beeldvorming rond migratie met het verhaal van 43 vrouwen uit de hele wereld.
'SLATOE' laat jongeren op een constructieve en creatieve manier kennismaken met verschillende vormen van agressie en geweld.
Je fiets merken biedt geen garantie tegen diefstal, maar vergroot wel de kans om een gestolen fiets op te sporen en terug te bezorgen aan de eigenaar. Merken is gratis en kan op school.
Tijdens deze workshop krijgen jongeren de kans om hun eigen mening te vormen over wat er in de media verschijnt.
Onder begeleiding van een kunstenaar gaan de leerlingen na wat het probleem is. Daarna bedenken ze een creatieve oplossing en werken ze die tijdens de pauzes op school verder uit.
Een stadsmedewerker geeft een toelichting over sociale economie. Je kan ook met je klas een bedrijf uit de sociale economie bezoeken.
Organiseer de voorrondes van onze dj-wedstrijd tijdens de middagpauze op je school. De winnaar verovert een plekje op het Habitatfestival en wint een professionele workshop bij 'Begin tot DJ'.
Zelf experimenteren en al doende vraagstukken oplossen tijdens creatieve workshops.
Een professionele artiest zoekt samen met de leerlingen een leuke plek op de speelplaats en maakt een mooi ontwerp.
Een verkeersslachtoffer, naaste, nabestaande of veroorzaker in de klas komt vertellen over zijn ongeval en de gevolgen.
Nodig een 'Responsible Young Driver' uit op je secundaire school. De workshops zijn aangepast aan de leefwereld van de jongeren. Alle workshops zijn volzet.
Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven