Veilige fietslessen met VR-brillen

Kinderen krijgen meer verkeersinzicht wanneer ze concrete verkeerssituaties echt beleven. Dankzij de VR-brillen worden ze in een veilige situatie geconfronteerd met realistische verkeerssituaties. Hierdoor kunnen ze vanop de schoolbanken verschillende situaties oefenen voor hun fietsexamen, voor ze zich in het echte verkeer begeven.

  • Wanneer: Uitlenen kan gedurende heel het schooljaar
  • Voor wie: 5de en 6de leerjaar lager onderwijs
  • Prijs: Gratis

Welk lesmateriaal?

Via de virtual reality serious game VRkeer leren leerlingen gepast reageren in verkeerssituaties. De leerlingen moeten in verschillende realistische verkeerssituaties de juiste keuze maken. Zo moeten ze tijdig achterom kijken, hun arm uitsteken of stoppen. Op die manier leren ze in een veilige omgeving hoe ze op situaties in het verkeer moeten inspelen. De leerkracht kan op een dashboard de vooruitgang van de leerlingen volgen. Plezant en veilig!

Tip voor gebruik

De set bestaat uit 4 VR- brillen. Je test de brillen best voor gebruik eerst uit in de klas. Daarna kan het spel gespeeld worden onder toezicht van de leraar, die ook het spelverloop opvolgt.

Hoe uitlenen?

1. Lees en onderteken de gebruikersovereenkomst

Downloads

2. Reserveer het materiaal

  • Reserveren kon tot en met 15 oktober 2023.

Materiaal afhalen en terugbrengen

  • Je ontvangt een bevestiging van je reservatie en de handleiding via mail.
  • Je kan het materiaal op maandagvoormiddag komen ophalen en brengt dit de week erna op woensdag terug bij de preventiedienst.

Controle materiaal

  1. Bij het afhalen controleer je samen met een medewerker van de preventiedienst het materiaal en onderteken je een ontvangstbewijs.
  2. Bij het terugbrengen van het materiaal controleert een medewerker van de preventiedienst opnieuw de inhoud. Als er onderdelen ontbreken, vragen we hiervoor een vergoeding.
Meisje met VR-bril

Reglement

Bewust Op de Baan Beweeg Ik (Bobbi)
Deze activiteit is onderdeel van Bobbi. Met deze activiteiten willen we kinderen stimuleren om actief en bewust deel te nemen aan het verkeer.

Heb je een vraag?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 21 92

Mail ons

preventie@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.