Workshop 'Schoolredactie: Schrijf mee aan het MIJNLEUVEN-magazine'

De MIJNLEUVEN media-crew geeft jongeren de kans om mee te schrijven aan het viermaandelijkse MIJNLEUVEN-magazine, hét jongerenmagazine van stad Leuven.

  • Voor wie: Secundair onderwijs (klas, leerlingenraad, redactie van de schoolkrant…)
  • Prijs: Gratis

Inhoud

Onder begeleiding van een professionele journalist schrijven de leerlingen in 3 sessies van 2 lesuren een artikel of dossier over een onderwerp naar keuze.

De leerlingen krijgen een inleiding in de journalistiek (bv. 'Hoe zit het Vlaamse medialandschap eruit?', 'hoe werkt een redactie?', 'hoe verloopt de werkdag van een journalist?' ...), verdiepen zich in de actualiteit, kiezen samen een interessant thema uit en werken aan een groot artikel of dossier dat vervolgens verschijnt in het volgende MIJNLEUVEN-magazine.

Praktisch

Maximaal 20 leerlingen per workshop.

Hoe inschrijven?

Schrijf in

Over MIJNLEUVEN

MIJNLEUVEN is het het jongerenlabel van de stad. Een van de meest gekende kanalen is het MIJNLEUVEN-magazine, een gratis viermaandelijks magazine voor 12- tot 18-jarigen. Het wordt verdeeld op de Leuvense middelbare scholen en Leuvense locaties.

Het magazine is een ‘voor en door jongeren’-verhaal. Jongeren zijn niet alleen de doelgroep, ze maken het magazine. Jongeren die interesse hebben in redactie, fotografie of illustratie kunnen als vrijwilliger aansluiten bij de MIJNLEUVEN media-crew. Zo bepalen ze mee welke onderwerpen aan bod komen en op welke manier ze worden uitgewerkt. De MIJNLEUVEN media-crew is voor veel jongeren de ideale manier om te groeien in hun passie. Individuele jongeren of leerlingen in klasverband, iedereen krijgt de kans om mee te werken aan het MIJNLEUVEN-magazine.

Heb je een vraag?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 27 50

Mail ons

info@mijnleuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.