Leerlingen krijgen informatie over alcohol, de risico’s, de effecten en de wetgeving. Met interactieve oefeningen staan ze stil bij veilig uitgaan, groepsdruk en zorgen voor elkaar.
Leerlingen krijgen informatie over alcohol, de risico’s, de effecten en de reden tot gebruik. Door een digitale beleving staan ze stil bij keuzes maken, drinkmotieven en zorg voor elkaar. De vorming eindigt met en VR beleving.
'SLATOE' laat jongeren op een constructieve en creatieve manier kennismaken met verschillende vormen van agressie en geweld.
Leerlingen krijgen informatie over alcohol, de risico’s, de effecten en de wetgeving. Met interactieve oefeningen staan ze stil bij factoren die beschermen, sociale vaardigheden en normen.
Krachtige getuigenissen van jonge verkeersslachtoffers en veroorzakers wijzen jongeren op de gevolgen van rijden als je gedronken hebt.
Een verkeersslachtoffer, naaste, nabestaande of veroorzaker in de klas komt vertellen over zijn ongeval en de gevolgen.
We focussen op de belangrijkste uitgaansdrugs en de leerlingen krijgen instrumenten om vrienden met een drugprobleem te helpen.
Onder begeleiding van een kunstenaar gaan de leerlingen na wat het probleem is. Daarna bedenken ze een creatieve oplossing en werken ze die tijdens de pauzes op school verder uit.
Leerlingen krijgen tijdens een actieve sessie informatie over cannabis, de effecten, de risico’s en de wetgeving. Ook bewust de juiste keuzes maken, komt aan bod.
Tijdens deze infosessie krijgen jongeren info over cyberpesten en haatspraak, tips om er mee om te gaan en info over hulpverlening.
Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven